Pink & Natural - wysoczynska.studio

Projekt wnętrza:
Pink & Natural

x Inwestor Prywatny

lokalizacja: Poznań, Górczyn

powierzchnia: 15 m2 

budżet: ~2000 zł/m2 

projekt: Wysoczynska. Studio

Wymagania

Inwestorzy zgłosili się z zadaniem przekształcenia pokoju ich córki z przedszkolnego i zagraconego, w funkcjonalny i dostosowany do szkolnych potrzeb 10 latki. Rodzice marzyli o stworzeniu miejsca, w którym ich córka znajdzie wygodne miejsce do nauki oraz pochowa wszystkie zabawki, a mała inwestorka marzyła o miejscu do zabawy z koleżankami, a także… o huśtawce.

Kolorystyka

W wyniku naszej współpracy powstało wygodne i przemyślane wnętrze, w którym łatwo utrzymać porządek. Proste meble utrzymane w stonowanej stylistyce, jasne kolory ścian, tkaniny w odcieniach nude, a także tapeta z delikatnym wzorem w kropki tworzą bazę aranżacji, łatwą do zaadaptowania wraz z dorastaniem dziewczynki. Bazę wzbogacono o różowe elementy wystroju, jak dywany czy poduszki, dodając dziewczęcego wdzięku. Do bazy dodałam naturalne dodatki jak ratanowa lampa, kosz na ulubione zabawki, czy wymarzona huśtawka, dzięki którym wnętrze zyskują lekkość i naturalny styl boho. To wszystko przekłada się na otrzymanie ciepłego, przytulnego dziewczęcego pokoju.

Miejsce do nauki

W projekcie nie zapomniano również o stworzeniu aury sprzyjającej nauce. Przy jednej ze ścian wydzielono strefę nauki. Biurko umiejscowiono bokiem do okna, co sprawia, że ucząc się, dziecko się nie rozprasza. Dodatkowo biurko jest doskonale doświetlone, sprawiając ze pisząc prawą ręką dziecko nie przysłania sobie naturalnego światła. Duża ilość szuflad oraz miejsca na książki pozwoli utrzymać porządek i sprawi, że podczas nauki wszystko, co potrzebne będzie pod ręką.

Funkcjonalność

Pokój wyposażono również w funkcjonalną białą szafę, która nie tylko pomieści wszystkie ubrania, ale także posłuży jako miejsce schowania mniej używanych zabawek. Wygodne łóżko z tapicerowanymi panelami, nie tylko sprawdzi się jako miejsce do spania, ale także posłuży dziewczynce i koleżankom za miejsce towarzyskich spotkań. Szczery uśmiech na twarzy małej klientki, gdy zobaczyła projekt po raz pierwszy, był oznaką, że sprostaliśmy jej i rodziców wymaganiom.